WhatsApp Image 2017-08-11 at 21.35.45

Het was een bewogen seizoen met veel ups en downs. Mijn eerste wedstrijd begon al eind maart in Gainesville. Dit was voor het eerst dat mijn seizoen zo vroeg begon. Normaal start ik met outdoorwedstrijden in mei. Helaas had ik bij deze wedstrijd teveel wind +5.5, maar ik liep wel 12.81 wat normaal gesproken een PR had opgeleverd.

Met horden is het niet altijd voordelig om veel meewind te hebben. Je komt dan namelijk te dicht op de horden terecht. De wedstrijd daarop ging ik voor het eerst is mijn leven naar Californië, waar ik het limiet voor het WK atletiek liep: 12.97. Nog nooit liep ik al zo snel, zo vroeg in het seizoen. Heerlijk dacht ik, want nu kon ik mij in alle rust op het WK gaan voorbereiden. Alles zou dit zomerseizoen in het teken staan van het WK.

Bij terugkomst in Nederland heb ik een aantal wedstrijden gelopen, maar helaas kreeg ik steeds meer last van mijn achillespees. Op gegeven moment zo erg dat ik niet meer kon lopen. Voor de 5e jaar op rij moest ik mijn seizoen onderbreken. Eerst heb ik een injectie met zoutoplossing geprobeerd, maar dit had geen effect. Een injectie met corticosteroïden in mijn facie van mijn achillespees moest een tijdelijke oplossing zijn. Na deze injectie heb ik geen last meer gehad. Wel zit er altijd een klein risico op het afscheuren van je achillespees. Deze spuit kan ik dus niet jaarlijks laten zetten. Doordat ik geen last meer had van mijn achillespees gingen de trainingen wel weer erg goed.

Ik begon mijn WK in de eerste serie en deze had helaas als enige -1.4 tegenwind. Ik werd 5e in mijn serie en de eerste 4 zouden zich automatisch kwalificeren. Ik moest afwachten of ik als tijd snelste door mocht naar de halve finale. Nadat de 5e en laatste serie was gelopen kwam daar de bevestiging, ik was door naar de halve finale. Ik was niet tevreden met mijn tijd van 13.12, maar had nu de kans om mezelf te verbeteren tijdens de halve finale. Alleen ging deze niet als gepland. Dit seizoen loop ik nog een beetje te stoeien met mijn start. Helaas zat ik nu ook te laag bij de start, waardoor ik zoveel moeite moest doen om mij überhaupt staande te houden. Op dit niveau kun je je geen foutje permitteren. De halve finale werd mijn eindstation van dit WK.

Al bij al was deze uitslag naar omstandigheden knap, als je bedenkt dat ik zes weken geleden nog geen pas kon zetten. Toch weet ik diep van binnen dat er veel meer ingezeten had. Daarom dat de teleurstelling op dit moment overheerst. Wel weet ik dat ik nog niet alles heb laten zien wat ik kan en ik stop ook niet voordat ik dit heb laten zien aan jullie. Het gaat een uitdaging worden, maar het gaat mij lukken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>