img_1119

Gezond eten kan ook lekker zijn! Ken jij de klassieke Bastogne koeken nog? Vast wel. Onderstaand gezond recept vond ik op Oh My Pie. Ze waren heerlijk. Laat mij weten als jij deze zelf ook gebakken hebt, door middel van een reactie onder aan de pagina 🙂

Gluten-, lactosevrij en verantwoord genieten is een feest!

Cite Name

Wat heb je nodig?

  • 50 gr. amandelmeel
  • 50 gr. havervlokken
  • 1 grote el kokosolie
  • 1,5 tl (wijnsteen) bakpoeder
  • 1 el. speculaaskruiden
  • 30 gr. kokosbloesemsuiker
  • 3 Medjoul dadels (ontpit)
  • 1 ei
  • 1 tl vanille aroma
  • snufje zout
  • Optioneel: snufje kruidnagel

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht). Bekleed de bakplaat alvast met bakpapier. Zo ben je goed voorbereid!
  2. Doe vervolgens het amandelmeel samen met de havermout, bakpoeder, speculaaskruiden, zout en vanille in een mengkom. Roer dit door elkaar.
  3. Voeg vervolgens het ei, kokosbloesemsuiker, kokosolie en de zachte ontpitte Medjoul dadels toe.
  4. Kneed het mengsel tot een egaal geheel. Het deeg is vrij plakkerig, dat is niet erg.
  5. Proef even of het deeg op smaak is. Hmmm, wat ruikt het toch lekker! Niet teveel snoepen want dan hou je niets meer over! Hou je van iets meer pit? Voeg dan een snuf kruidnagel toe!
  6. Maak evengrote bolletjes van het deeg en druk ze plat met een lepel. Zorg ervoor dat er voldoende afstand is tussen deze Kanjers anders ontstaat er een plaatkoek!
  7. Bak de koeken zo’n 15 minuten. Laat ze vervolgens even afkoelen zodat ze hard kunnen worden.
  8. Geniet ervan! Deze Bastogne Basterds zijn serieus de moeite waard! Zo lekker knapperig, hmmmm!

Dit recept heb ik gevonden op Oh My Pie!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>